Zes punten check voor in de winter

Een zes-punts voertuigcontrole is een geschenk dat zal blijven geven, zowel in betere voertuigprestaties als minder onverwachte reparaties deze winter, aldus de Car Care Council. “Waarom sluit u het vakantieseizoen niet af met een geschenk voor u en uw auto? Door zes belangrijke systemen van tevoren te inspecteren, kun je later de kopzorgen en de kosten van een pech onderweg redden “, zegt Rich White, uitvoerend directeur van Car Care Council. “Regelmatig onderhoud van voertuigen is altijd handiger als je het op je eigen schema doet. Door nu enkele eenvoudige preventieve onderhoudsstappen te nemen, kunt u meer zelfvertrouwen hebben bij het rijden in streng winterweer. ”

De Car Care Council beveelt een zes-punts voertuigcontrole aan voordat het nieuwe jaar arriveert:

1. Batterij – Houd de batterijverbindingen schoon, strak en corrosievrij. Koud weer is moeilijk voor batterijen, dus het is verstandig om de batterij en het laadsysteem te controleren op optimale prestaties. Omdat batterijen niet altijd waarschuwingssignalen geven voordat ze falen, is het raadzaam om batterijen te vervangen die ouder zijn dan drie jaar.

2. Antivries – Antivries (koelvloeistof) moet in de meeste voertuigen ten minste om de twee jaar worden schoongemaakt en bijgevuld. Vergeet niet 100 procent antivries toe te voegen aangezien antivries met volledige sterkte eigenlijk een lager vriespunt heeft dan wanneer het met water wordt gemengd.

3. Remmen – Laat het remsysteem controleren. Remmen zijn cruciaal voor de veiligheid van voertuigen en met name belangrijk bij het rijden op ijzige of besneeuwde wegen. Banden – Controleer de diepte van het loopvlak van de band en de bandenspanning. Als sneeuw en ijs een probleem zijn in uw gebied, overweeg dan speciale banden die zijn ontworpen om gladde wegen vast te houden. Tijdens de winter moet de bandenspanning wekelijks worden gecontroleerd, omdat de banden druk verliezen als de temperatuur daalt.

4. Banden – Controleer de diepte van het loopvlak van de band en de bandenspanning. Als sneeuw en ijs een probleem zijn in uw gebied, overweeg dan speciale banden die zijn ontworpen om gladde wegen vast te houden. Tijdens de winter moet de bandenspanning wekelijks worden gecontroleerd, omdat de banden druk verliezen als de temperatuur daalt.

5. Olie – Wees ijverig over het vervangen van de olie met aanbevolen tussenpozen en controleer tegelijkertijd de brandstof-, lucht- en transmissiefilters. Overweeg om in de winter over te schakelen op laagviskeuze olie, omdat deze gemakkelijker zal kunnen stromen tussen bewegende delen wanneer het koud is. Bij temperaturen onder nul voor een lager oliegewicht van 10-W30 tot 5-W30 als verdikte olie kan het moeilijk zijn om de auto te starten.

6. Ruitenwisserbladen – Koud weer kan invloed hebben op de levensduur van ruitenwissers, waardoor het rubber hard en broos wordt en de kans op scheuren toeneemt. Ruitenwisserbladen die zijn gescheurd, gebarsten of uw voorruit niet goed reinigen, moeten worden vervangen. Sommige fabrikanten bieden speciale wintermessen met een rubberen laars die de armconstructie afdekt om sneeuw en ijs buiten te houden. Laat de sproeiers van het ruitenwissersysteem bij het vervangen van de messen reinigen en indien nodig afstellen en controleer het vloeistofpeil in het ruitensproeierreservoir. Tijdens de winter raadt de Car Care Council aan om de gastank van uw voertuig ten minste halfvol te houden, omdat dit de kans op vochtvorming in de gasleidingen en mogelijk bevriezing verkleint. Tot slot, als u klaar bent voor een tune-up, overweeg het te laten doen voordat de winter begint. Winter vergroot bestaande problemen zoals pings, harde starts, trage prestaties of ruw stationair draaien. De Car Care Council is de bron van informatie voor de ‘Be Car Care Aware’-campagne voor consumenteneducatie die de voordelen bevordert van regelmatige voertuigverzorging, onderhoud en reparatie aan consumenten.