Wat je niet wist over auto’s

Auto’s zijn zo’n groot deel geworden van ons dagelijks leven dat er niet teveel is dat ons verbaast over deze ongelooflijke machines. Je hebt waarschijnlijk het gevoel dat je op dit moment vrijwel alles weet wat er te weten valt over auto’s. De meesten van ons weten alles over goedkope autoverzekeringen, ongelukken, wat te doen met onze banden en zelfs verhalen over de eerste auto’s op de weg. Maar eigenlijk zijn er nog steeds veel feiten die je waarschijnlijk niet wist over auto’s.

Tesla Motors is niet opgericht door Elon Musk

Het eerste waar de meesten van ons aan denken als we de naam Elon Musk horen, is hoe hij Tesla-motoren maakt; dit is echter niet helemaal het geval. Elon Musk trad in de begintijd van het merk op als investeerder en werd toen een groot deel van het ontwerp van de voertuigen. De echte grondleggers van het autobedrijf zijn Martin Eberhard en Marc Tarpenning.

De meeste auto’s zijn gemaakt van 30.000 onderdelen

Wanneer je modelauto’s hebt gezien en gebouwd, zal je waarschijnlijk redelijk verrast zijn hoeveel componenten je moest samenstellen om het te maken. Voor een echte auto is 30.000 onderdelen echter een duizelingwekkend aantal. Het is iets dat we niet zien als we ’s ochtends onze auto instappen op weg naar ons werk, maar het is desondanks ongelooflijk indrukwekkend.

De snelste auto is niet degene die je denkt

De meeste mensen gaan ervan uit dat de Bugatti Veyron de snelste auto ter wereld is. Het is een verbluffende machine die is gebouwd met stroomlijning en techniek van wereldklasse. De topsnelheid die deze auto zal halen is maar liefst 431 km / uur, maar er is één auto die het beter kan doen. De Hennessey Venom GT is niet zo bekend in het veld, maar dit is eigenlijk de snelste auto ter wereld met een topsnelheid van 434 km / uur. De enige reden waarom je hier niet van gehoord hebt, is omdat de test niet onder de juiste omstandigheden werd uitgevoerd en daarom niet als officieel kon worden geregistreerd.

De Lamborghini 350 GTV is gemaakt na een ruzie

Toen Enzo Ferrari, Ferruccio Lamborghini op een dag beledigde, besloot de maker van de auto zijn eigen steun te verwerven voor Ferrari en om het beruchte voertuig te creëren dat we vandaag kennen en waar we van houden. Als elk argument zou eindigen met een uitvinding als deze, zou het misschien raadzaam zijn om te gaan praten met je oma aan de eettafel!

Ferrari produceert 14 auto’s elke werkdag

Dit klinkt misschien niet zo slecht totdat je kunt vergelijken dat de meeste automerken elke dag ongeveer 10.000 auto’s produceren. De reden voor dit kleine aantal is dat Ferrari perfectionisten zijn en ze nemen enorm veel tijd om ervoor te zorgen dat elk detail perfect is voor hun auto.

De populairste autokleur kan je misschien verrassen

De meeste mensen zouden denken dat de meer populaire kleur voor auto’s ofwel donkerblauw, rood of zwart is; maar dit is helemaal niet het geval. De echte favoriet is eigenlijk wit, met zilver op een goede tweede. Je vraagt ​​je af waar al deze mensen zijn!