Volkswagen gaat 50 miljoen electrische auto’s produceren

FRANKFURT – Volkswagen’s platform voor elektrische voertuigen en aankoopplannen voor batterijen worden klaargemaakt om de productie van 50 miljoen voertuigen aan te pakken, zei Chief Executive Herbert Diess tegen het Duitse vakblad Automobilwoche. Het elektrische voertuigplatform is “gereserveerd” voor 50 miljoen auto’s, zei Diess, eraan toevoegend dat de batterijverwerving ook was voorbereid om dit bedrag te verwerken. “We hebben batterijen voor 50 miljoen voertuigen gekocht”, zei Automobilwoche op maandag als Diess. Diess herhaalde dat nummer in een interview met Crain’s / Automotive News. En hij legde verder uit dat de vraag naar EV’s het ambitieuze volume zal bereiken dat hij van plan is te leveren: De omzet trekt aan. Het is niet overal, maar aan de westkust, als je naar een parkeerplaats gaat, zie je al een behoorlijke mix van elektrische auto’s daar. De meesten van hen zijn waarschijnlijk Teslas, maar wat er nu gebeurt, is dat de auto’s zoveel beter worden.

De eerste auto die we volgend jaar, begin 2020, lanceren, zal de ID zijn, zo groot als een Golf, maar omdat het een volledig elektrisch platform is, heeft het de binnenruimte van een Passat. Het heeft 400 tot 600 kilometer (249 tot 373 mijl) bereik, snelle acceleratie, snel opladen en komt op de prijs van een diesel. Veel – niet alle – zouden een elektrische auto overwegen, want als u nog steeds ver rijdt, 20.000 of 30.000 mijl [per jaar], is dit waarschijnlijk niet de juiste auto. Maar er zijn zoveel mensen die alleen maar langere afstanden rijden, en het is logisch, in Europa, in China en in de Verenigde Staten, omdat de auto’s echt goed worden. In het interview met Automotive News zei Diess ook dat een tweede fabriek voor het monteren van EV’s, deze in de VS, een mogelijkheid zou kunnen zijn.

En hij sprak VW’s gesprekken aan voor een alliantie met Ford. Volkswagen Group verkocht in 2017 10,7 miljoen voertuigen. In een rapport van Bloomberg werd onlangs gezegd dat VW een subcompact crossover EV plant die begint bij ongeveer $ 21.000. Een woordvoerder van VW zei dat het nummer dat Diess noemde, een theoretisch langetermijndoel was voor het CBG elektrische auto-platform van de autoconstructeur. Het huidige voertuigplatform van de Volkswagen Group, genaamd MQB, heeft 50 miljoen verkocht aan voornamelijk voertuigen met verbrandingsmotor over meerdere merken en meerdere jaren van verkoop, zei hij. Volkswagen heeft 50 miljard euro ($ 56 miljard) geoormerkt voor het aanschaffen van batterijen, herhaalde hij. ($ 1 = 0.8873 euro)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *