Top tips voor het testen van een auto

Wanneer je een auto koopt, ongeacht of deze nieuw of gebruikt is, is een van de cruciale stappen om ervoor te zorgen dat deze naar behoren functioneert en naar je tevredenheid werkt, een testrit. Als je deze stap misloopt, kan dit ertoe leiden dat je een probleem hebt met het voertuig waarvan je niet op de hoogte was en dat je er vervolgens achter komt nadat je volledig eigenaar bent van de auto.

Dit kan dan mogelijk complicaties veroorzaken terwijl je de auto boekt voor een controle of reparatie die veel overlast oplevert.

Zorg ervoor dat je op fouten controleert

Controleren op fouten kan heel moeilijk zijn om te doen alsof je geen monteur of autodexpert bent, het is soms moeilijk om meteen aan te voelen als er een fout is om je zorgen over te maken. Wanneer u met de auto op een proefrit rijdt, zijn er enkele algemene dingen waar u op moet letten.

Dit omvat het zorgen dat alle instrumenten op het dashboard correct werken, maar ook dingen als de ruitenwissers zijn niet versleten en van een acceptabele standaard. Wanneer je breekt, is het ook vrij eenvoudig om te weten of je remblokken versleten zijn of niet. Over het algemeen zul je een beetje huiveren of misschien zelfs horen piepen.

Aangezien dit een item is dat vrij snel kan worden versleten en duur kan zijn voor vervanging, kan het begrijpen van deze tekens je  helpen bepalen of dit een gebied is waar je verder naar moet kijken (en vraagt ​​de dealer om je de werkelijke slijtage te bewijzen op de pads).

Verzekering

Dit lijkt misschien geen goed idee, maar zorg er wel voor dat je volledig verzekerd bent als je een auto neemt voor een proefrit. Als je dit fout doet, kan dit ernstige gevolgen hebben als je wordt aangehouden door de politie of als je een ongeluk krijgt (zelfs als het niet je schuld is).

Als je je auto bij een dealer koopt, verwachten wij niet dat dit een probleem is (maar stel toch de vraag) maar als je dit via een privé verkoop koopt, moet je ervoor zorgen dat er een uitgebreide verzekeringsdekking is. Het kan zelfs verstandig zijn om contact op te nemen met je eigen verzekeringsmaatschappij om ervoor te zorgen dat je alle grondslagen hebt gedekt en om ze voor je te laten verifiëren.

Blijf kalm

Mensen die voertuigen verkopen, zullen op zoek zijn naar je reactie wanneer je een proefrit maakt om te bepalen hoeveel je van de auto houdt. Als je te opgewonden raakt, denken ze dat ze de deal in de tas hebben voor de prijs die ze hebben gevraagd. Aan de andere kant, als je kalm en nieuwsgierig blijft, kan je mogelijk de prijs die op het voertuig wordt geboden, verlagen.