Top 12 Meest voorkomende auto-problemen

Het voltooien van routinematige service en onderhoud is van vitaal belang om je auto, truck of SUV krachtig te houden. Soms zullen er echter problemen met de auto ontstaan ​​en zal elk voertuig bepaalde waarschuwingssignalen vertonen. Om de kans op defecten en dure reparaties te verkleinen, hebben we de 12 meest voorkomende autoproblemen op een rij gezet.

Waarschuwingslichten

Een waarschuwings- of controlemotorlampje is het meest voorkomende probleem voor Amerikaanse auto-, vrachtwagen- en SUV-bezitters. Deze lampjes gaan branden wanneer de ECU van het voertuig (motorregeleenheid) een foutcode detecteert die door een sensor wordt geactiveerd. Aangezien er meer dan 200 mogelijke waarschuwingscode is, is het hebben van een professionele monteur om een ​​waarschuwingslampje te inspecteren de beste manier om de bron te bepalen en de juiste reparaties uit te voeren.

Een sputterende motor

De motor loopt het best wanneer lucht en brandstof goed mengen en in de verbrandingskamer branden. Om dit proces efficiënt te voltooien, moeten een reeks componenten van brandstof en ontstekingssysteem samenwerken. Hoewel veel bewegende delen helpen bij het draaien van een motor, is sputteren of ontsteken van de motor een van de belangrijkste problemen. Om problemen met het afslaan van de motor of sputteren te verminderen, moet je de onderdelen voor brandstof en het ontstekingssysteem vervangen zoals aanbevolen door uw fabrikant.

Slecht brandstofverbruik

Wanneer de motor efficiënt draait, verbrandt het brandstof met een snelheid die helpt het brandstofverbruik te verbeteren. Verschillende onderdelen van het brandstofsysteem, zoals brandstoffilters, luchtfilters, massale luchtstroomsensoren en O2-sensoren, zullen uiteindelijk vies worden of verslijten. Als dit gebeurt voordat ze worden vervangen, zal de motor meer brandstof verbruiken dan normaal. Nogmaals: proactief zijn voor routineonderhoud biedt de oplossing.

Lege batterij

De meeste auto-accu’s moeten ongeveer drie jaar of 80.000 km meegaan. Een lege batterij wordt meestal veroorzaakt door verminderde versterkers – of elektrische stromen – die van nature afnemen naarmate de batterij minder snel in staat is om een ​​lading te behouden. Een beschadigde dynamo, batterijtemperatuursensor of andere componenten van het oplaadsysteem kunnen dit probleem bespoedigen. Het is het beste om uw auto-accu elke 80.000 km of drie jaar te vervangen, zelfs als deze geen tekenen van schade vertoont.

Platte banden

Terwijl de meeste banden vlak worden na het raken van een object of doorboord zijn, is het mogelijk dat eenvoudige slijtage de belangrijkste bron is. Verleng de levensduur van uw band door ze goed te laten draaien, zoals aanbevolen door uw voertuigfabrikant. Over het algemeen is het beste advies om elke 8000 km (of wanneer je van motorolie verandert) de banden te laten draaien.

Remmen piepen of slijpen

Zoals elk ander bewegend onderdeel van uw auto, is het remsysteem bedoeld om te slijten gedurende een bepaalde periode. Remmen zijn van vitaal belang voor veilig stoppen, dus wanneer ze symptomen van problemen vertonen, zoals piepen, piepen of een zacht rempedaal – het moet zo snel mogelijk door een professionele monteur worden geïnspecteerd. Hoewel kleine problemen piepende of piepende geluiden kunnen veroorzaken, is het, zodra de remmen beginnen te slijpen, een duidelijk teken dat ze moeten worden vervangen.

Alternatorstoring

De dynamo is het onderdeel van uw voertuig dat ervoor zorgt dat alle elektrische systemen blijven draaien zodra de auto start. Het is ook verantwoordelijk voor het opladen van uw batterij om hem in topconditie te houden. Wanneer een dynamo breekt, zal dit uiteindelijk de accu vroegtijdig doen slijten en andere startproblemen veroorzaken. Controleer de aanbevolen onderhoudsintervallen en vervang de dynamo voordat deze breekt om dit gedoe te voorkomen.

Gebroken startmotor

De startmotor is verantwoordelijk voor het starten van de motor, waardoor het startproces begint. Wanneer dit onderdeel defect raakt, komt dit meestal doordat de elektromagneet is beschadigd, de startmotor breekt of er een andere elektrische fout optreedt, zoals een startrelais bijvoorbeeld. Hoewel een starter kan worden vervangen voordat deze breekt, is het moeilijk te voorspellen wanneer dit zal gebeuren. Het is het beste om een ​​auto-startende inspectie te hebben om het probleem te bepalen voordat je ervan uitgaat dat het de starter is.

Stuurwiel schudden

Meerdere problemen kunnen het stuur tijdens het rijden doen beven. Als het gebeurt direct na het starten van uw auto en het rijden, zijn wiellagers of beschadigde onderdelen van de ophanging vaak de bron. Als dit bij hogere snelheden gebeurt, is dit typisch een probleem met de band / wielbalans. Hoe dan ook, het hebben van een professionele monteur om het voertuig op uw locatie te inspecteren, is de beste manier om dit probleem correct te diagnosticeren en op te lossen.

Mislukte emissietest

De meeste stedeb hebben een emissietest nodig om je auto te registreren en een mislukte test kan om vele redenen plaatsvinden. In verschillende staten, als een controlelampje gaat branden, is dit meteen een mislukking. De meeste emissiecentra zullen je laten weten waarom het voertuig de test niet doorstaan ​​heeft, dus je kunt contact opnemen met een monteur om de nodige reparaties uit te voeren.

Oververhitting

Je vermoedt dat oververhitting hoger is in deze lijst, maar in werkelijkheid komt het zelden voor. In de meeste moderne auto’s is het koelsysteem erg complex, met meerdere sensoren die de koelmiddeltemperatuur, stroming en andere componenten bewaken. Op de top blijven van radiatorspoelservices en de waterpomp vervangen voordat deze breekt, zijn twee eenvoudige manieren om het risico van oververhitting te verminderen.

Uitglijden automatische verzending

Mits goed onderhouden, kan een automatische transmissie zonder problemen meer dan 200.000 km aanhouden. De moderne automatische transmissie is een hydraulisch systeem dat bestaat uit verschillende afdichtingen, pakkingen en leidingen die kunnen worden beschadigd, verstopt kunnen raken met vuil of lekken. Wanneer dit gebeurt, zal een transmissie ‘wegglippen’ of niet soepel schakelen. Om dit algemene autoprobleem te voorkomen, blijf op de hoogte van de aanbevolen transmissieservice voor uw voertuig.