Terug naar school: jij bent klaar, maar is je auto?

Het is al midden september en je bent klaar om terug te gaan naar de campus. Een ding dat je misschien bent vergeten om jezelf af te vragen is: is mijn auto ook klaar voor het komende schooljaar? Misschien lees je dit en zeg je “het is maar een auto, wat heb ik nodig om me voor te bereiden?”

Er zijn eigenlijk een paar belangrijke items waar je proactief voor moet zorgen voordat je met schoolwerk bezig bent.

Banden: controleer de druk en de levensduur van het loopvlak

Een van de meest over het hoofd geziene veiligheidsmaatregelen is het controleren van uw banden. Het eerste wat je moet doen, is de luchtdruk controleren. Zorg dat ze gelijk zijn aan de andere band op dezelfde as en binnen de fabrieksspecificaties. De meeste auto’s hebben aanbevolen bandenspanningen aan de binnenkant van het frame van de bestuurdersdeur aan te geven. Nadat je je druk hebt gecontroleerd, controleer je de levensduur van je loopvlak.

Gloeilampen: inspecteer je gloeilampen, vervang deze als ze beschadigd of oud zijn.

Het laatste dat je wilt doen is helemaal naar school rijden, gewoon om erachter te komen dat je een defecte koplamp of richtingaanwijzer hebt. Het wordt aanbevolen dat je een voertuiginspectie uitvoert vóór een roadtrip, maar als je gloeilampen niet binnen 5 jaar of meer zijn vervangen, is het de moeite waard om ze proactief te vervangen, zodat dit later geen probleem meer wordt.

Olie: ververs je olie

Ten slotte raden we aan dat je je olie ververst voordat je weer naar school gaat, ook al is het een paar mijl te vroeg. Hoewel het belangrijk is om te controleren wanneer je je volgende olieverversing nodig hebt, moet je ook goed letten op het type olie dat je auto nodig heeft (conventioneel, synthetisch mengsel, hoge kilometerstand, volledig synthetisch, enz.). Weet je niet zeker welke olie je auto nodig heeft? Overleg uw opties met je betrouwbare monteur.

Met synthetische olie kun je in sommige toepassingen tussen de wijzigingen tot wel 16.000 km opgaan. Hoewel je vandaag misschien geen olie hoeft te verversen, kun je overwegen om vooruit te plannen om de reis halverwege het semester naar je plaatselijke monteur te vermijden.