Stappen om te nemen na een auto-ongeluk.

Als je ooit een auto-ongeluk hebt gehad, herinner je je het waarschijnlijk nog zoals het gisteren was.

Je hebt het gevoel dat je onmogelijk snel tegen de remmen kunt trappen. Het geluid van banden piepend. Metaal verpletterend. En de directe gevoelens van angst, pijn en adrenaline.

Maar wat dan? Wat moet je nu doen?

Om dat te beantwoorden, hebben we een stapsgewijze handleiding gemaakt voor alles van de botsing tot de claim, met de hoop uw auto-ongeluk iets minder pijnlijk te maken:

Controleer jezelf. Ben je gewond? Bloed je? Als dat zo is, blijf dan waar je bent en bel direct 1-1-2. Als je je goed voelt, verplaats je jezelf uit het verkeer. Laat je auto ter plaatse en loop voorzichtig naar een trottoir, schouder of zijstraat.

Bel de politie. Of je nu gewond bent of niet, ze moeten op de plaats komen van elk auto-ongeluk om verklaringen af ​​te leggen, kopieën van rijbewijzen en registraties te krijgen en te bepalen of er voertuigen moeten worden gesleept. Bovendien geven ze je een politierapport nummer, dat je misschien nodig hebt als je in een ziekenhuis of dokterspraktijk wordt gezien, of als je een verzekeringsclaim moet indienen.

Wissel informatie uit met iedereen die betrokken is bij de botsing. Krijg namen, adressen en telefoonnummers.

Maak een paar foto’s van de schade. Je verzekeringsmaatschappij zal waarschijnlijk zelf foto’s maken, maar het kan geen kwaad om ze zelf te hebben.

Weet wat er met je auto gebeurt. Als het wordt gesleept, vraag dan waar het naartoe wordt gesleept. Als je iets van waarde in je voertuig hebt, vraag dan of je het kunt verwijderen terwijl je op een veilige rit wacht.

Evalueer jezelf opnieuw. Nu dat een deel van de adrenaline is uitgewerkt, voel je nog steeds goed, of moet je worden gezien door een arts?

Dien je claim in. Bij meeste providers kun je online of met je agent een claim indienen.