Preventie bij auto ongelukken

Als er een werkplek is die gevoelig is voor ongevallen en veiligheidsrisico’s, is het een autohandel. Van ongevallen met veercompressoren tot voertuigen die van verkeerd afgestelde liften vallen tot verblind door remreinigers, er is een ongelooflijke reeks bedreigingen in de gemiddelde winkel. Dat hoeft echter niet te betekenen dat u of uw monteurs in groot gevaar verkeren. Het volgen van enkele gezond verstand veiligheidstips en best practices kan veel doen om de bedreigingen die u tegenkomt te verminderen.    

Ontvlambare materialen Brandbare materialen moeten als zodanig worden geëtiketteerd en moeten worden bewaard op een veilige plaats, weg van ontstekingsgevaar. Alle werknemers moeten begrijpen hoe deze materialen moeten worden gebruikt, opgeslagen en / of verwijderd om onbedoelde ontsteking te voorkomen. MSD-bladen Bij alle chemicaliën die in de winkel worden gebruikt, moeten de bijbehorende MSD-vellen op een centrale locatie worden bewaard. Bovendien moeten alle werknemers weten waar die locatie zich bevindt en hoe MSD-bladen voor veiligheid en EHBO-informatie kunnen worden gelezen (merk op dat dit volgens de OSHA-vereisten is). Autoliftveiligheid Ontwikkel veiligheidstechnieken voor autoliften die specifiek zijn voor het type lift dat in uw winkel wordt gebruikt. Als u bijvoorbeeld liften met verstelbare armleuningen heeft, zorg er dan voor dat er een stopplaat is geplaatst waar het voorwiel van de bestuurder moet gaan en dat er spiegels aanwezig zijn zodat de positie van het voertuig voldoende kan worden beoordeeld.

Als het enigszins mogelijk is, laat u twee mensen voertuigen in servicebaaien trekken (één rijdend, één begeleidend). Zorg er altijd voor dat de voertuigen in het servicebed zich in de parkeerstand of neutraal bevinden en dat de motor is uitgeschakeld, tenzij het werk dat wordt uitgevoerd vereist dat de motor draait. Gebruik altijd de noodrem om te voorkomen dat voertuigen per ongeluk naar voren of achteren rollen voordat de lift wordt geheven of wanneer de lift wordt neergelaten. Gebruik altijd carrosserieblokken om schade aan subframes, uitlaatcomponenten en andere delen van het voertuig te voorkomen. Let op handen en vingers tijdens het plaatsen van lichaamsblokken, vooral als de lift tegelijkertijd wordt opgetild. Reinig altijd olie en andere vloeistoffen van de lift voordat u een auto op of van de lift rijdt. Verwijder altijd koorden, luchtleidingen, gereedschap en andere items uit de lift voordat u erop rijdt. Gebruik nooit een lift die te klein is / onvoldoende is afgestemd op het voertuig. Zorg er altijd voor dat voertuigen goed zijn uitgebalanceerd door de lift op één voet van de grond te houden en zachtjes op een bumper te drukken om stabiliteit te garanderen. Voertuigveiligheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *