Ook zelfrijdende auto’s kennen “dooie hoek”

terug naar het laadperron bij Habitat for Humanity en begin met het worstelen van de roestvrijstalen gootsteen uit de auto. “We nemen geen gootstenen”, zegt de man aan de deur. ‘Maar als je het in de prullenmand gooit, krijgen we er nog steeds geld voor.’ Hij gebaart naar een afvalcontainer, rechts van het laadperron. Ik klim terug de Infiniti QX60 in. Ik test en start de motor. Als je de Infiniti-nomenclatuur niet op prijs stelt, is de QX60 een luxe cross-over, en net als de Lexus, Audi en Mercedes-Benz-modellen waarmee hij concurreert, veinst de Infiniti met elektronische rijhulpmiddelen: op radar gebaseerde automatische noodremming en voetgangersdetectie , adaptieve cruisecontrol, ultrasone parkeersensoren en een reeks camera’s die een bovenaanzicht van de auto op elkaar afstemmen als u achteruit rijdt. Onderweg lijkt het alsof de QX60 is omgeven door onzichtbare marshmallows. Zolang de radars de andere auto, voetganger of muur zien, zul je alleen marshmallow raken. Maar elk systeem heeft kwetsbaarheden en de software van Infiniti zorgde niet voor de afslag naar rechts van het loading dock van Aberdeen Habitat for Humanity. Evenmin als mijn 25 jaar rijervaring, die, ik moet erop wijzen, waren tot nu toe zonder schade. Vanaf de bestuurdersstoel ziet mijn pad van dock naar dumpster er helemaal uit. Vanuit het perspectief van de Infiniti – wat ik als het gezichtspunt van de Predator voorstel – is er niets om automatisch remmen te activeren. Dus ik raakte het gas, draai aan het stuur en val meteen over de bovenkant van de lage sintelblokmuur die aan de rechterkant van het laadperron grenst. Ik spring eruit en onderzoek mijn handwerk.

De muur is zo laag dat ik hem niet uit de auto kon zien, maar lang genoeg om de Infiniti op zijn kantelpaneel te hangen zodra de voorband omhoog en weer omhoog klom. “Nou, godverdomme, stop het,” zeg ik, of woorden in die zin, als ik me realiseer dat de band plat gaat en dat ik deze omgekeerde beweging in omgekeerde richting moet uitvoeren om de auto van de muur te krijgen. Met een symfonie van vreselijke geluiden die uit het onderstel komen, klauwt de QX60 terug naar de stoep, gedeukt maar rijdbaar in afwachting van de bandenwissel. Het begint te regenen. De man aan het laadperron kijkt onbewogen toe terwijl ik de reserveonderdelen onder de auto haal. De muur heeft een paar blokken losgemaakt, maar is verder intact. Aan de linkerkant van de baan, tegenover de sintelblokken, is er geen muur, alleen een overspanning van felgekleurde PVC-pijp om de rand van de rijstrook aan te duiden. “Weet je wat er met de muur aan de andere kant is gebeurd?” Vraagt ​​hij. “Hetzelfde.” Cool. Bedankt voor de heads-up.

Terwijl ik de band vervang, concludeer ik met tegenzin dat een deel hiervan mijn fout was. Zoals, tenminste 5 procent. De rest gaat naar de auto, wat me duidelijk had moeten tegenhouden. En Habitat voor de mensheid, waar de mensheid het niet kon zien. En wie zet de schroot er eigenlijk in? Als ik geen zinkende zinken filantroop was, zou dit allemaal niet gebeurd zijn. Dit was tenminste niet op het parkeerterrein van Tootsie’s Cabaret. beeld Infiniti QX60 INFINITI Het feit dat dit allemaal geconfronteerd wordt met de uitdagingen van zelfrijdende auto’s. Onze wegen zullen onvermijdelijk combinaties van omstandigheden opleveren die tot chaos leiden. Wanneer uw auto wordt geraakt door een zonnevlam net zoals de bouwzone vóór de weg, wat is dan de juiste manoeuvre? Ik heb honderdduizenden kilometers gereden zonder tegen een laadperron aan te rijden. En als die muur iets hoger zou zijn, zouden de falanx of sensoren van de Infiniti op de rem zijn geslagen. Maar de dode hoek van het systeem overlapt het mijne. Volgende stop, schade aan eigendommen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *