Hoe werkt de technologie van Tesla?

De nieuwste autonome auto van Tesla laat mensen niet alleen handsfree rijden. Het is intelligent en in staat om gedragingen van zowel de bestuurder als de omgeving te leren om betere beslissingen over het rijden te nemen. Hoewel veel geavanceerde autofabrikanten technologie ontwikkelen waarmee auto’s zichzelf kunnen besturen, zal Tesla’s technologie hen in het stof laten. Het plan van Tesla is om de algehele onderhoudskosten voor voertuigen te verlagen en de botsingen te verminderen, zodat de kosten voor het repareren van de botsing worden verlaagd, waardoor het voor de gemiddelde Amerikaan goedkoper is om een ​​elektrisch voertuig te bezitten.
De Tesla Cars gebruiken machine learning

Tesla maakt gebruik van een verscheidenheid aan hightechsystemen, zoals het in kaart brengen van gegevens, connectiviteit en machine learning, om hun autopilot-systeem hypermodern te maken. In zekere zin is de technologie die Tesla gebruikt heel erg veel op wat Google doet. Het wordt machinaal leren genoemd en het omvat het gebruik van een algoritme om gegevens te analyseren en vervolgens nauwkeurige voorspellingen te doen op basis van de informatie. Google leert van gebruikersgedrag en genereert nauwkeurigere resultaten in de loop van de tijd. Een persoon die bijvoorbeeld graag meubilair bijhoudt en routinematig zoekopdrachten uitvoert naar houtbewerkingsmaterialen en praktische artikelen, krijgt waarschijnlijk informatie over hoe meubels moeten worden gemaakt of opnieuw moeten worden afgewerkt als hij ‘houten meubels’ opzoekt. Een andere persoon kan aanbiedingen voor winkels zien die houten meubels verkopen. Facebook doet hetzelfde wanneer het kiest wat je in je feed moet doen, op basis van wie je het meest contact hebt en welke berichten je leuk vindt of waarop je reageert. Dit is wat de Tesla-technologie doet, maar dan op een veel grotere schaal.

Het is de ultieme kunstmatig intelligente auto

Machinaal leren is een vorm van kunstmatige intelligentie en veel bedrijven benutten de technologie. Tesla’s auto’s leren echter niet alleen van de ervaringen van één voertuig. Ze zijn allemaal verbonden en worden slimmer naarmate meer voertuigen de straat op gaan. De autonome Google-auto, waarover al heel wat is gesproken, is geprogrammeerd om even te pauzeren voordat er een rood licht opdoet. Door dit te doen, vermijdt het botsingen met degenen die proberen in de kruising te glippen terwijl het licht aan het veranderen is. Hoewel de Tesla-auto een vergelijkbaar algoritme heeft dat veel voorkomende rij situaties zoals deze detecteert, kan hij andere nuances van het rijden leren, zoals of een andere bestuurder een bocht te snel neemt en waarschijnlijk zal afdrijven.

Er is een enorm verschil in hoe Tesla gegevens verzamelt

De technologie die de meeste bedrijven gebruiken begint met het invoeren van veel gegevens naar een computer. Vervolgens analyseert de computer het om alles te begrijpen en vormt het berekeningen en voorspellende modellen. Zodra een voertuig dat heeft, zullen automakers beginnen met het toevoegen van andere functies. Er wordt bijvoorbeeld gedacht aan mysterieuze Apple-auto’s om straten in kaart te brengen, zodat het bedrijf die gegevens ook in hun voertuigen kan opnemen. (Apple zegt dat hun auto’s alleen Apple Map hebben bijgewerkt.) Google’s autonome voertuigen doen hetzelfde. Aan de andere kant omvatte Tesla onder-car sensoren, een radarsysteem en een camera aan de voorkant op hun nieuwste voertuigen. De gegevens die worden verzameld door echte mensen die Tesla-auto’s besturen onder dagelijkse rijomstandigheden, worden al geüpload naar de computers van Tesla en maken hun stuurautomaatsysteem nu slimmer. De kaarten die het bedrijf genereert, zijn 100 keer nauwkeuriger dan enig ander kaartsysteem dat er is, aldus Tesla CEO Elon Musk. Hij voegt ook toe dat zelfrijdende auto-technologie nieuw is, en er zullen enorme ontwikkelingen zijn in het komende decennium.

Kunstmatige intelligentie kan veiligere voertuigen creëren

Tussen de ongelooflijk precieze kaarten, kunstmatige intelligentie en connectiviteit wordt het Tesla stuurautomaatsysteem ontworpen op een manier waaraan nog niemand bezig is. Het is moeilijk om precies te zeggen waar dit toe zal leiden, maar omdat informatie die door één auto wordt geleerd, naar iedereen zal worden overgedragen, zal de hele vloot snel data verzamelen. Dit zou kunnen betekenen dat alle Tesla-auto’s weten wanneer er een gat in een bepaalde straat is of dat ze bekend raken met problematische kruispunten waar mensen rode lichten en bordjes stoppen. Ze kunnen leren om te anticiperen op fietsers op specifieke delen van de weg, of de verschillen ontdekken tussen hoe mensen rijden in Phoenix versus Seattle als het regent. Niet alleen kunnen deze voertuigen veiliger zijn dan menselijke bestuurders op de weg, ze kunnen veiliger zijn dan elk ander autonoom model dat er is.

De 7.0-software is al vrijgegeven, volgens Tesla. Hun vermogen om software onmiddellijk in al hun voertuigen bij te werken, zorgt ervoor dat ze een stap voor blijven op de concurrentie. Bovendien blijft het bedrijf zich ontwikkelen en zullen degenen die het automatische pilootsysteem gebruiken nieuwe functies blijven ontvangen, zonder zich zorgen te hoeven maken over upgrades en inruil.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *