De 5 beste familie sedans

Een praktische, veilige en betaalbare auto nodig om het gezin te verplaatsen, maar kom je er niet uit? Maak je geen zorgen, we zijn hier om te helpen. Of we het willen toegeven of niet, iedereen is daar geweest. Met honderden fabrikanten en waarschijnlijk duizenden verschillende modellen is het kiezen van de perfecte auto geen eenvoudige taak. Je moet verschillende dingen in overweging nemen. Praktisch, efficiënt, prijs en veiligheid spelen allemaal een cruciale rol in dit proces. Alles bij elkaar berekenend, kwamen we met een shortlist van de beste familie sedans / SUV’s die vandaag te koop zijn.

Honda Civic

Als u op zoek bent naar de beste allround gezinsauto die praktisch alles kan, zoek dan niet verder. We geven je de Honda Civic. Verkrijgbaar als een sedan of een hatchback, je kunt toch niet fout gaan. Grondig bijgewerkt net vorig jaar, de Civic is een masterclass in wat een sedan eigenlijk zou moeten zijn. Met de nieuwste designtaal van Honda is het elegant en slank met veel agressiviteit en net genoeg understatement om te voorkomen dat het ongewenste aandacht trekt. Het is ook fysiek groter dan het vorige model. Dat geeft meer ruimte binnenin en een nog grotere schoen, maar denk niet dat de compactheid van het systeem is aangetast. Het is nog steeds een overal-overal-geschikt object, hoewel het interieur de illusie kan wekken dat het groter is dan het in werkelijkheid is. De nieuwe 1,5-liter turbo-eenheid klinkt niet als veel op papier, maar het is een van de meest opwindende kleine motoren die op lange en lange termijn uit elke fabrikant komt. Het heeft veel low-down koppel, maar wordt graag uitgezet. De 6-speed handleiding maakt de hele beproeving leuker, maar als het een dagelijkse driver is, kun je het beste bij de CVT blijven. Er is meer dan 46 kubieke voet ruimte als je de achterstoelen klapt en 15.1 als je ze ophoudt. Het kan een real-world mpg-figuur van 40 bereiken, waardoor 420 mijl wordt afgelegd op een tank met gas. Als dat geen winnaar is, weten we niet wat het is.

Kia Optima

Kia heeft een lange weg afgelegd sinds de tijd dat het plastic, gimmick achtige producten maakte die alleen maar verkocht werden omdat ze zo goedkoop waren. Tegenwoordig zijn ze geprijsd om te wedijveren met die van Chevrolet, BMW en Mercedes, maar ze kunnen ook qua prestaties presteren. De Optima is het beste voorbeeld van Kia’s huidige marktpositie. Het ziet er van buiten schitterend uit, is van binnen luxueus en biedt drie verschillende motor keuzes voor ieders behoeften. Het is snel en zuinig, het beste gedeelte? Het wordt geleverd met een beperkte garantie op de aandrijflijn die de auto gedurende 10 jaar of 161000 km bedekt, afhankelijk van wat zich het eerst voordoet. Geen enkele andere fabrikant kan dat aanbieden.

Chevrolet Malibu

Zeggen dat het midsize-sedan segment hard is, zou een understatement zijn. Ofwel moet u verbluffende looks, een luxe cabine of veel technologische opties bieden om kopers geïnteresseerd te houden en het model relevant te houden. Wat Chevrolet met de Malibu heeft gedaan, is alles samen aanbieden. De Malibu ziet eruit alsof hij net uit de set Transformers komt, biedt een hele reeks amusementsfuncties en is meer dan redelijk snel. De nieuw geïntroduceerde Teen Driver-veiligheids suite maakt hem ideaal voor gezinnen met beginnende tienerrijders. Het heeft ook 4G LTE Wi-Fi, Apple Car Play, Android Auto en een uiterst innovatief MyLink infotainmentsysteem. Als het om technologie gaat, is de Malibu uw veiligste gok. Zie het als de supercomputer van het middelgrote segment van de familie sedan.

Honda-Accord

In deze fase denk je waarschijnlijk dat we gesponsord zijn door Honda of zoiets, maar de waarheid is dat ze op dit moment echt een aantal van de beste auto’s in hun respectievelijke segmenten maken. Het Accord is uitgeroepen tot Best Buy Award Winnaar van Kelley Blue Book 2017, onder het ontvangen van andere erkenningen en prijzen. Zover als sedans gaan, is dit degene die je krijgt, ongeacht wat je zoekt. Comfort, luxe, uiterlijk, economie, prestaties … noem maar op, het akkoord heeft het. Het roept tegelijkertijd Baby Boomers, Gen X en Millennials op. Bovendien is het Accord echt leuk om te rijden, wat zorgt voor spannende reizen, niet alleen draaglijke reizen.

Chevrolet Impala

De Chevy Impala is een stuk duurder dan de andere auto’s op deze lijst, maar aan de andere kant biedt hij veel meer van alles. Om te beginnen staat het niet als een middelgrote sedan. In de meeste tests valt het onder de full-size auto categorie, maar de waarheid is dat het ergens tussenin staat. Is dat noodzakelijkerwijs een slechte zaak? Nee, helemaal niet, want het betekent dat het zijn eigen kleine nichemarkt volledig per ongeluk bezet. Net als zijn kleinere broer, de Malibu, beschikt hij ook over een indrukwekkende reeks functies: Wi-Fi in de auto, Apple Car Play, Android Auto, draadloos opladen en een surround sound-systeem met 11 luidsprekers. Het OnStar-communicatiesysteem doet wonderen, vooral met de geavanceerde veiligheidsvoorzieningen die op zijn plaats zijn om te allen tijde maximale veiligheid te bieden. Het beste van alles, het komt met een toonaangevende 18,8 kubieke voet kofferruimte. De viercilinder op de basis is goed, maar we raden je aan om voor de grotere V6 te gaan. Het is vloeiender en krachtiger, met 306 pk van de kraan.