Autofeitjes

Dalijk kan iedereen je auto in!

Veiligheidsprobleem

In Nederland rijden tienduizenden auto’s die vanaf volgend jaar niet meer voldoen aan de beveiligingseisen. Dit is een groot probleem en komt door het Keyless Entry-Systeem. Dit systeem zorgt er voor dat de auto zonder sleutel kan worden opengemaakt. Maar omdat dit volgens Kiwa makkelijk te kraken is worden de eisen voor het gebruik van dit systeem in auto’s aangescherpt. Auto’s met het huidige probleem kunnen problemen krijgen met de verzekeringsmaatschappij als deze geen goedkeuring krijgt door de keuring. Deze strengere eisen zorgen ervoor dat een kwart van de auto’s die Kiwa SCM toets worden afgekeurd.

 

Verouderde Modellen

De problemen zijn er vooral bij modellen die wat ouder zijn. Deze auto’s gaan opnieuw gekeurd worden, maar beschikken haast niet over systemen die voldoen aan de beveiligingseisen. Aldus Henk van Vliet van Kiwa

Om bestaande systemen te upgraden in de huidige auto’s is veel geld gemoeid. Voor autofabrikanten is het te duur om dit te upgraden en kiezen daarom eieren voor hun geld. Auto’s die al zijn verkocht, behouden hun beveiligingscertificaat.

 

Heb jij ook een verouderde Keyless Entry-Systeem in je auto? Laat dit dan weten in de reacties!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *