9 Rare Ford Feitjes

Misschien meer dan elke andere autofabrikant, de geschiedenis van de Ford Motor Company zit vol met bochten en bochten. We hebben 9 feitjes geselecteerd waarvan we denken dat je ze leuk vindt.

Ford feitje 1

Voor een korte periode was Ford een toonaangevende vliegtuigfabrikant

Nadat Henry en zoon Edsel in de Stout Metal Airplane Company hadden geïnvesteerd, besloten ze om de hele operatie te kopen. Ze produceerden verschillende versies van hetzelfde basisontwerp: een drie motorig vliegtuig vervaardigd uit gegolfd aluminium. Tussen 1925 en 1933 werden 199 Ford Trimotors gebouwd, totdat de persoonlijke piloot van Ford tijdens een testvlucht werd gedood en de automaker zijn interesse in de luchtvaart verloor.

Ford Feitje 2

Henry Ford mede-oprichter Kingsford Charcoal

The Kingsford Company werd gevormd door Henry Ford en E.G. Kingsford in de vroege jaren 1920. Ford dacht dat houtskool een goed gebruik was voor het afvalhout dat uit zijn autofabrieken kwam. De Kingsford Company ontstond toen Ford-familieleden Kingsford de locatieselectie voor de nieuwe houtskoolfabriek van Ford veilig stelde. Het bedrijf, oorspronkelijk Ford Charcoal genaamd, werd later hernoemd naar de eer van E.G. Chevy-eigenaren, Kingsford is nu eigendom van Clorox.

Ford Feitje 3

Ford heeft tijdens de Tweede Wereldoorlog meer dan een kwart miljoen Jeeps gebouwd

Een totaal van 277.896 van de door GPW aangewezen Jeeps kwam voort uit Ford-fabrieken tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Ford Feitje 4

De Duitse fabrieken van Ford zijn in de Tweede Wereldoorlog onder de nazi’s blijven opereren

Ford’s divisie in Duitsland bleef gedurende WO II onderdeel van Ford Motor Company uit de VS. . Met het uitbreken van de oorlog ging de productie van auto’s door tot 1942, maar toenemend nam de militaire productie het over. Ford-Werke bouwde vrachtwagens en gepantserde personeel schepen voor de Duitse strijdkrachten.

Ford Feitje 5

Er waren Ford Flathead V-8’s met Hemi-koppen gebouwd door Chrysler in Brazilië tot 1969

De Franse autofabrikant Simca kocht de Franse fabriek van Ford en daarmee ook de Vedette-sedan, aangedreven door de 2.3L-platte Ford V-8. Toen kocht Chrysler in 1963 Simca. en het stuurde alle gereedschappen voor de auto’s en motoren naar zijn Braziliaanse dochter. Om competitief te blijven, werd de originele Ford-motor van 1932 uitgerust met nieuwe koppen met halfbolvormige verbrandingskamers (Emi-Sul) op basis van de Ardun-cilinderkoppen uit de jaren vijftig en bleef hij in productie tot 1969 (37 jaar).

Ford Feitje 6

Hoe een Ford-auto van $ 2,2 miljoen in Italië werd gebouwd, dat werd de Batmobile

De Lincoln Futura was een conceptauto ontworpen door Ford’s hoofdstylisten Bill Schmidt en John Najjar Ferzely in 1955 en gebouwd door Ghia volledig met de hand in Turijn, Italië, voor een bedrag van $ 2,2 miljoen in het geld van vandaag. In 1966 werd het ontwerp gekloond en geüpdatet door George Barris in de Batmobile voor de tv-serie Batman.

Ford Feitje 7

Er waren 7 verschillende auto’s die Ford, Capri noemde

Van 1952 tot 1959 produceerde Ford drie generaties Lincoln Capris. De eerste was gepositioneerd als een lijn op het middenniveau, daarna waren de generaties twee en drie gedegradeerd tot de entry-level-taak. De Lincoln Capri heeft nooit goed verkocht, daarom heb je er misschien nog nooit van gehoord. De tweede ronde van Capris kwam vanuit Europa tussen 1970 en 1977 naar de VS. Een tussentijdse update scheidt de modellen in Capri en Capri II. In 1978 werd de Capri een kloon van de Fox-gebaseerde Mustang door het modeljaar 1988. Het laatste gebruik (tot nu toe) van de naam Capri was de Miata-jager, tweedeurs converteerbare sportwagen 1991 – 1994, ironisch genoeg gebaseerd op een Mazda 323-chassis en gebouwd in Australië.

Ford Feitje 8

Ford probeerde niet alleen Ferrari te kopen, maar probeerde later ook Alfa Romeo te kopen

Het is een bekend verhaal dat Henry Ford II Ferrari probeerde te kopen maar toen Enzo zich op het laatste moment terugtrok. Boos maakte Ford toestemming voor de GT40, die de 24 uur van Le Mans zou domineren en Ferrari daar tijdens het proces zou verpletteren. Maar Ford nam ook in 1986 een andere blik op een andere Italiaanse fabrikant: Alfa Romeo. De eerste Henry Ford bewonderde Alfa erg, dus er was misschien een emotionele kant aan deze bedrijfsfusie, maar helaas raakte de Italiaanse overheid betrokken en ging Alfa naar Fiat.

Ford Feitje 9

Een 2015 Mustang V-6 kost 10 keer meer dan een 1964.5

Sticker op basis 1964.5 Mustang was $ 2320.96. Vandaag de dag is de MSRP van een V-6 basis vluchtwagen $ 23.800. Ja, er is natuurlijk inflatie. Aanpassing voor inflatie de basis 1964.5 Mustang zou $ 17.867 in 2015 geld kosten. Maar ik denk dat we het er allemaal over eens zijn dat de 2015 Mustang een veel betere, veiligere en milieu vriendelijkere auto is.