Auto te water, wat moet ik doen?

Een van de meest angstaanjagende scenario’s die chauffeurs en passagiers kunnen ervaren, is dat ze in een auto worden opgesloten wanneer de vloed plotseling de straten bedekt. Als u niet weet hoe u met deze situatie moet omgaan, zou uw situatie zo veel slechter zijn. Moet je binnen blijven tot er hulp komt? Of is het nodig dat u onmiddellijk naar buiten gaat en hulp zoekt? Aangezien er veel mogelijke oplossingen zijn, waarvan sommige volledig verkeerd zijn, zijn we hier om u te begeleiden bij wat u moet doen bij een overstroming wanneer u zich in een auto bevindt. Nog een beetje advies voordat we verder gaan met wat we moeten doen bij een overstroming: onderschat nooit ondiepe wateren. Op basis van een bepaalde richtlijn voor natuurlijke gevaren vrijgegeven door het Federal Emergency Management Agency, kan zes centimeter water al bijdragen aan een stuurfout, waardoor het moeilijk voor u is om uw auto te besturen. Ondertussen kan een voet water verrassend auto’s geleidelijk laten wegzweven. Ten slotte is twee voet water voldoende om snel voertuigen weg te vegen – zelfs grote voertuigen zoals SUV’s en pick-up trucks. Kijk, zodra de auto is omgeven door water, heb je het recht je zorgen te maken, maar nooit in paniek te raken. Wacht niet tot de vloed tot een dodelijk niveau is gestegen. Je moet echt de volgende richtlijnen onthouden over wat je moet doen bij een overstroming als het nog steeds stijgt rond je auto:

Wees zichtbaar

Nee, we willen niet naar het dak van je auto gaan en met je handen in de lucht zwaaien. Je kunt belachelijke ideeën zoals deze stoppen door kalm te blijven. Het eerste dat u hoeft te doen is om uw auto zichtbaar te maken door de alarmlichten en de koplampen in te schakelen. Als je al hulpdiensten kunt vinden, heb je zoveel geluk. Deze moderne helden zullen de lichten uit je auto zeker opmerken en je meteen helpen. Wacht tot ze jou hebben bereikt.

Doe je gordel af

Ironisch genoeg moet je 100% vrij zijn van enige beperking in de auto. We hebben het specifiek over uw veiligheidsgordel. Geloof niet dat de veiligheidsgordel je veilig houdt wanneer het voertuig begint weg te drijven. Immers, als de auto eenmaal drijft, zit je al in grote problemen. Zodra u water ziet rondom uw auto, stopt u het voertuig en laat u onmiddellijk los van de veiligheidsgordel. Ontgrendel ook alle deuren. Als er autoriteiten in de buurt zijn, kunnen ze gemakkelijk de deur van uw auto openen en u redden.

Verwijder lagen van je kleding

Als u slechts twee kledingstukken draagt, van boven en van onder, negeert u deze tip. Als u echter een jas en andere soorten lagen draagt, verwijdert u ze allemaal onmiddellijk. Dit initiatief voorkomt dat je zinkt als je moet zwemmen.

Plan B

Laten we nu gaan denken aan worstcasescenario’s. Wat als je in het midden van de vloed gestrand bent zonder veiligheidspersoneel om je heen? Voordat je dit punt bereikt, is het altijd een goed idee om binnen te blijven wanneer het regent. Als er echter een duwtje in de goede richting wordt gegeven, laat u één venster zakken, maar niet op een abrupte manier. Doe het gewoon langzaam. Zolang de auto nog niet onder water is, werken elektrische ramen meestal zelfs bij een overstroming. Zodra je het raam met succes hebt laten zakken, klim je er meteen uit. Zoek een hoge grond en neem contact op met 911.

Helaas zijn autodeuren onmogelijk te openen als het waterniveau al te hoog is. Waarom? Twee woorden: waterdruk. Je kunt een autodeur niet openen als er massale druk is buiten. Een oplossing is om de druk tussen het binnenste en buitenste deel van de auto gelijk te maken. Om dit te bereiken, hoef je niets anders te doen dan te wachten tot water je auto vult. Houd je adem in zodra de onderdompeling is voltooid en open de deur meteen. Daarom hebben we je gezegd om je gordel los te maken, de portieren te ontgrendelen en te voorkomen dat er wordt opgescheept totdat de auto al is ondergedompeld. Zoals je kunt zien, moet je niet alleen rijles nemen. Weten hoe te zwemmen is essentieel. Waterdruk is ook de reden waarom je een raam niet kunt breken tijdens de onderdompeling van je auto. De explosie van gebroken glas zal je ernstig pijn doen.