6 Kosteffectieve verbeteringen die de veiligheid van de bestuurder verbeteren

Hier kijken we naar enkele van de effectieve autoverbetering systemen in de industrie die de veiligheid van bestuurders verbetert.

Lane Monitoring Waarschuwing

Tijdens het rijden kun je soms uit de baan afdrijven; Het hebben van een rijstrook bewakingssysteem in de auto waarschuwt de bestuurder onmiddellijk en stuurt het voertuig terug naar de rechterrijstrook. De waarschuwing voor de rijstrook gebruikt een camera om de nabijheid van uw auto bij de wegmarkering te detecteren. Als het detecteert dat de bestuurder uit de rijstrook afdrijft zonder aan te geven, wordt er een alarm gegenereerd door trilling of geluid.

Koplamp restauratie kiit

Koplampen van oude auto’s kunnen vergeeld of dof zijn door de effecten van ultraviolette stralen. De waas op de buitenste laag van de koplamp beperkt de hoeveelheid licht die uitstraalt en maakt het rijden ’s nachts minder veilig. Het is een geweldig idee om de koplamplenzen van je auto te vervangen om de veiligheid van de bestuurder ’s nachts te verbeteren. Het kopen van een koplamp restauratie kit zal uw rijzicht ’s nachts zeker verbeteren. De koplamp restauratie kits zijn goedkoper en verbeteren over het algemeen het uiterlijk van uw auto.

Collision Warning

Een waarschuwingssysteem voor botsingen waarschuwt de bestuurder voor een dreigende botsing met een bewegend voertuig of een stilstaand object voor zich. De sensoren aan de voorzijde detecteren de nabijheid van de auto vooraan en waarschuwen de bestuurder via trillingen of visuals en geven zo voldoende tijd aan de bestuurder om het mechanisme te gebruiken om het komende gevaar te voorkomen.

Adaptieve Cruise Control

Deze functie behoudt een ingestelde snelheid. Adaptieve cruisecontrol versnelt of vertraagt ​​ook de snelheid om een ​​opening tussen je voertuig en die aan de voorzijde te behouden. De adaptieve cruisecontrol is de aanpassing van de oude versie; de moderne adaptieve is vernieuwd en past de snelheid aan met behulp van sensoren. Het gebruikt ook een radar om verkeerspatronen op de weg te detecteren. De adaptieve cruisecontrol is de beste oplossing voor lange ritten en verkeersopstoppingen.

Back-up camera

De back-up camera is een functie die gemoedsrust biedt aan bestuurders. Deze functie verbetert niet alleen de veiligheid van de bestuurder, maar ook die in de omgeving wanneer de bestuurder de auto achteruit rijdt. Ze bieden livebeelden achter de auto wanneer deze wordt omgedraaid. Reeds modellen zoals Honda en Acura hebben hun voertuigen uitgerust met deze belangrijke functie.

Elektronische stabiliteitscontrole (ESC)

De functie beschermt de auto tegen verlies van controle bij een noodstuur manoeuvre of scherpe bochten. Het ESC-systeem bewaakt de beweging van de wielen en interpreteert de rijrichting van de auto met behulp van sensoren. Als de auto in een niet-bedoelde richting rijdt of een wiel grip verliest, past het systeem automatisch de snelheid van de auto aan door het motorvermogen te verlagen en remmen toe te passen.

Zonder twijfel verbeteren deze functies de veiligheid van de chauffeurs; het is echter duidelijk dat de kosten een obstakel kunnen zijn. Het is belangrijk om systemen te verwerven die de hiaten in uw rijstijl aanpakken. Als bestuurder moet je enkele van je zwakke punten kennen tijdens het rijden; ga voor het systeem dat je zwakke punten zal aanpakken.