17 autofeitjes die je waarschijnlijk nog niet wist

1. De eerste boete van een snelheidsoverteding ter wereld werd uitgegeven in 1902 Hoe snel was de overtredende automobilist onderweg? Een schandalige 45 mph.
2. 1 op de 4 auto’s op de weg van het VK werd in China gemaakt Dat is veel, aangezien er in het VK ongeveer 35 miljoen auto’s zijn.
3. Een moderne Formule 1-auto kan ondersteboven in een tunnel met 120 mph rijden F1-auto’s produceren ongeveer 3,5 G in bochten, wat betekent dat ze genoeg aërodynamische downforce hebben om ondersteboven in een tunnel te rijden.
4. Elk jaar worden 60 miljoen auto’s geproduceerd Dat is 165.000 per dag, 6.875 per uur en 115 per minuut – idioot toch?
5. Wereldwijd zijn er 1 miljard auto’s in gebruik. Vergeleken met de wereldbevolking is dat ongeveer één auto voor elke zeven mensen op aarde. Verbazingwekkend. files in de stad, weg, spitsuur
6. De gemiddelde Britse chauffeur zal ongeveer 99 dagen van zijn leven in het verkeer doorbrengen Het spijt me dat ik deprimerend ben, maar het is waar. Ons advies is om te proberen er niet aan te denken.
7. Het zou minder dan een maand duren om met de auto naar de maan te gaan Dat klopt – rij recht omhoog met een gemiddelde snelheid van 60 mph, en je zou binnen een maand bij de maan kunnen komen.
8. De gemiddelde auto bevat meer dan 30.000 unieke onderdelen Als je erover nadenkt, is het een wonder dat ze niet vaker kapot gaan.
9. 75% van alle auto’s geproduceerd door Rolls Royce zijn nog steeds onderweg Het lijkt erop dat eigenaren van Rolls Royce echt van hun auto houden.
10. Volkswagen bezit twaalf bekende automerken uit zeven Europese landen Inclusief Volkswagen Passenger Cars, Audi, Seat, Skoda, Bentley, Bugatti, Lamborghini, Porsche, Ducati, Volkswagen Commerical Vehicles, Scania en MAN.
11. Het eerste auto-ongeluk gebeurde ooit in 1891 Dit leidde tot de introductie van betere veiligheidsuitrusting voor chauffeurs.
12. De grootste snelheidsboete ooit geproduceerd was € 1.000.000 Dit werd genivelleerd naar een man in Zweden, die werd geklokt met 180 mph. In Zweden zijn te hoge boetes evenredig aan het bedrag dat iemand verdient.
13. Het wereldrecord voor het verwijderen en vervangen van een automotor is 42 seconden Dit record werd opgesteld door monteurs die op 21 november 1985 aan een Ford Escort werkten.
14. De kans om te overlijden aan een auto-ongeluk ligt rond de 1 op 5.000 Vergelijk dat eens met de kans om dood te gaan bij een vliegtuigcrash (1 op 11 miljoen), en rijden klinkt behoorlijk gevaarlijk!
15. De man die cruise control uitvond, was blind Zijn naam was Ralph Teetor en hij werd geïnspireerd om cruise control uit te vinden door zijn advocaat, die blijkbaar een zeer arme chauffeur was.
16. Het hoogste totale aantal kilometers geklokt door een enkele auto is 2.850.000 miljoen mijl Dat komt overeen met 100 keer rond de aarde rijden.
17. De Hennessey Venom GT is ’s werelds snelste productieauto