4 mogelijke redenen waarom uw auto ruikt naar brandend rubber

Als je auto naar rubber ruikt, is er iets ernstigs aan de hand in je auto.

Je moet stoppen met autorijden zodra je een brandende geur opmerkt en het zo snel mogelijk in een autoshow winkel krijgt. Het negeren van de geur kan het probleem verergeren en u en uw passagiers in gevaar brengen.

Maar wat veroorzaakt de brandende geur?

Het kan een verscheidenheid aan dingen zijn. Bekijk deze korte handleiding om vier veelvoorkomende oorzaken van een brandende rubbergeur in uw auto te ontdekken.

1 Koppelingsproblemen

Je kunt zien of de brandende geur uit je clutch komt, want je kunt het ruiken als je van versnelling verandert. Elke keer dat de koppeling in de volgende versnelling glijdt, brandt meer van het gezicht van de koppeling.

Dit stoken ruikt een beetje meer naar het verbranden van papier dan het verbranden van rubber. De koppeling is gemaakt van een samenstelling van papier. Wanneer u deze geur opmerkt, is het misschien tijd om de koppeling te vervangen.

Maar zorg ervoor dat je weet hoe u de koppeling op de juiste manier gebruikt. Het rijden met de koppeling kan tot dit probleem leiden.

Brake Friction

Er zijn een paar verschillende manieren waarop uw remmen tijdens het rijden de geur van brandend rubber kunnen veroorzaken. Als je bijvoorbeeld hard remt of de remmen sleept terwijl je heuvelafwaarts gaat, creëer je wrijving. Deze wrijving kan zich ophopen en de remmen beginnen te roken. Als dit niet vaak gebeurt, is het geen probleem.

3 Een motorolie lekkage

Wanneer de geur van brandend rubber het resultaat is van een olielek, is de geur het sterkst wanneer je na een rit uit uw auto stapt. Maar je merkt het ook als je in je auto zit. Als de motorolie lekt, valt deze op de hete uitlaat. Samen met de geur kan dit ook rook en andere dampen veroorzaken.

Het is het meest prominent bij het rijden op heuvels. Omdat je uitlaat veel heter wordt omdat het de auto de heuvel op duwt, wordt de brandende geur ook sterker. Maar het is het gemakkelijkst te herkennen als je uit de auto stapt.

4 Elektrische kortsluiting

Als een van de draden in je auto kortsluiting veroorzaakt, kan dit een branderige geur veroorzaken. Dit gebeurt omdat het plastic rond de zekeringen, aansluitingen of draden brandt of smelt.

Je moet nooit een auto besturen die elektrische problemen heeft. Breng je auto naar een professional zodat deze het probleem kan oplossen voordat u hem opnieuw gebruikt.

Waarom ruikt mijn auto als brandend rubber?

In sommige gevallen kan een plastic zak vast komen te zitten aan de uitlaatpijp van je auto. Telkens als je gaat rijden, begint de zak te branden en weg te smelten. Hierdoor kan je hele auto naar rubber ruiken als je hem inschakelt. Probeer de volgende keer dat je door de binnenstad rijdt niet te proberen om over plastic zakken te rijden.