10 tips om je auto klaar te maken voor de winter

Het accepteren van de aankomende winter is nooit bijzonder aangenaam. Vooral als dit betekent dat je moet erkennen dat het tijd is om je auto of auto’s klaar te maken voor het koude weer dat voor je ligt.

Positief is dat het afhandelen van alles van tevoren veel minder stressvol kan zijn dan een poging om op het laatste moment alle benodigde vakjes aan te kruisen. Dus voor diegenen die de voorkeur geven aan een proactieve benadering, hier is een kort overzicht van 10 dingen om op dit moment te beginnen om je auto klaar te maken voor de winter:

1

Allereerst moet je de staat en het onderhoud van je banden uitgebreid controleren. Als er sprake is van overmatige tekenen van slijtage of schade, is het tijd om ze te vervangen.

2

Als je in een gebied woont waar de rijomstandigheden in de winter bijzonder zwaar zijn, wil je misschien overwegen om te investeren in gespecialiseerde winterbanden. Deze kunnen een verbazingwekkend verschil maken in zowel prestaties als gezondheid en veiligheid.

3

Fabrikanten bevelen aan om de banden in de wintermaanden zeer licht te laten leeglopen. Controleer wat wordt aanbevolen voor je eigen voertuig en de keuze van banden online.

4

Wat betreft je batterij, het is de moeite waard eraan te denken dat koud weer een nummer kan zijn voor zelfs de beste batterijen die er zijn. Dat betekent dat als je eigen batterij niet echt betrouwbaar is of niet gezond is, je hem misschien wilt laten sorteren voordat het weer een keerpunt neemt voor het ergste.

5

Laat het nooit op het laatste moment staan ​​om de ruitensproeiervloeistof in je fles te vervangen door een gespecialiseerd winterproduct. Als je dat doet, loop je het risico dat de zomer vloeistof in de fles en de leidingen bevriest, waardoor ze schade kunnen veroorzaken.

6

Hetzelfde geldt dus ook voor antivries, omdat je het niet te laat wilt laten en risicoproblemen wilt die gemakkelijk kunnen worden vermeden. Experts raden dus aan om eens in de drie jaar antivries te gebruiken, dus houd dit in de gaten.

7

Zorg ervoor dat je ruitenwisser bladen in de best mogelijke staat zijn. Gezien de manier waarop ze in de winter te maken krijgen met veel zwaardere straffen, kan het nu een goed moment zijn om je huidige ruitenwissers te vervangen en te upgraden.

8

Controleer of je ventilatoren en verwarmingen goed werken, want je hebt ze nodig om je ramen en voorruit vrij te houden van mist in het interieur. Om voor de hand liggende redenen is alles wat het zicht negatief beïnvloedt tijdens de winter geen goede zaak.

9

Zorg ervoor dat je niet alleen een noodpakket in de auto hebt, maar dat het alles bevat wat je nodig hebt. Een oplader voor noodgevallen, dekens, iets te eten en te drinken, een fakkel, eerste hulpgoederen en ga zo maar door.

10

Last but not least, als je auto al enige tijd niet professioneel is onderhouden, is het absoluut noodzakelijk dat je het voor het begin van de winter laat doen. De reden daarvoor is dat hoewel het mogelijk in de zomer voldoende heeft gepresteerd, je geen idee hebt welk soort schade het winterweer zou kunnen veroorzaken wanneer het uiteindelijk in gaat!