10 brandstofbesparende tips die elke bestuurder moet kennen

Concentreer je op deze 10 eenvoudige stappen om geld te besparen op benzine en maak je geld vrij voor andere bijzonderheden. Het werkt ook voor diesel

De prijs van benzine en diesel stijgt een beetje, en het blijft een enorme kostenpost bij het besturen van een auto.

Hier zijn 10 eenvoudige brandstofbesparende tips die je kan gebruiken:

  1. Maak minder ritten

Wist je dat wanneer je een auto bestuurt die een paar uur geparkeerd staat, de motor koud is en er veel meer brandstof wordt gebruikt voor de eerste vijf kilometer of zo? Beter zou je al je dagelijkse boodschappen combineren tot een grote reis. Vaak is dat niet mogelijk als je overdag uit de kast moet springen om het gezin te halen, maar probeer niet apart te gaan om de supermark twinkel te doen of een krant te kopen.

  1. Rijd niet in de spits

Er zijn enkele slechtere plaatsen om je tijd door te brengen dan vast te zitten in een file, maar het is ook een erg dure manier van reizen. Elke keer dat je stopt en start in het verkeer, heeft je auto een eerste versnelling nodig en een enorme hoeveelheid brandstof om weer in beweging te komen. De tweede versnelling is niet veel beter. De beste oplossing is om tijdens de spits niet te reizen. Je kunt ook wat brandstof besparen door te proberen te begrijpen wat het verkeer voor je doet en langzaam met een trage snelheid te rijden in plaats van hard rijden en te remmen. Als je veel in de spits moet reizen, kun je overwegen een hybride auto te kopen, die in de stad veel minder brandstof verbruikt dan een normale benzine of diesel.

  1. Sluit de ramen (en schuifdak, als je er een hebt)

Het is niet zozeer een probleem als je in de stad rijdt (zie hierboven), maar als je de stad uit bent of op de snelweg rijdt en sneller beweegt, is de vorm van je auto erg belangrijk. Autodesigners noemen het aerodynamica en doen er alles aan om de ‘slepen’ te verminderen en de auto zo slank mogelijk te maken. Alles dat windgeruis maakt terwijl uw auto meegaat, maakt uw auto eigenlijk duurder om te gebruiken. Je kunt niet veel doen aan het ontwerp van je auto, maar je kunt voorkomen dat je het verergert door de ramen en het dak open te houden. Het is beter om het grootste deel van het jaar de ventilatieopeningen te gebruiken en de airconditioning wanneer deze te heet wordt.

  1. Verwijder de imperiaal of skibox

Dit is net als het open laten van de ramen, maar erger. Zelfs als de imperiaal leeg is, neemt de weerstand toe en gebruikt je auto meer brandstof, terwijl een grote skibox eruit ziet alsof je een andere auto op je dak hebt vastgemaakt. De nieuwste dakdragers en ski dozen zijn snel en eenvoudig te plaatsen en te verwijderen, dus probeer ze op te bergen wanneer u ze niet gebruikt.

  1. Draag geen onnodig gewicht

Net als je lichaam heeft je auto meer brandstof nodig om meer gewicht te verplaatsen. Dus, net zoals je een zware rugzak niet zou dragen tenzij je moest, gooi geen spullen rond in de kofferbak van je auto, tenzij je het nodig hebt. Ironisch genoeg, hoe zwaarder het item (de gebruikelijke boosdoeners zijn golfclubs en trolleys), hoe minder waarschijnlijk het is dat je de moeite neemt om het uit de boot te halen en hoe groter het effect op je brandstofverbruik.

  1. Versnel soepel

De perfecte manier om te reizen is met een constante snelheid (ideaal rond 80 km / uur), en in de hoogste versnelling (vijf of zes). Dus als je een geduldige bestuurder bent, zul je lagere brandstofrekeningen hebben – het is zo simpel als dat. Het is niet realistisch om inhalen te vermijden, maar het heeft weinig zin om voorbij een auto te accelereren om er gewoon voor de volgende lichten te staan ​​- elke volgende keer dat je tanken krijgt, zal elke onmiddellijke bevrediging op je brandstofrekening verschijnen.

  1. Trap het gaspedaal niet te ver naar beneden

Deze verrast mensen altijd. Het gaat niet alleen om wat voor versnelling je hebt. Je bevindt je misschien in een hogere versnelling en rijdt met een redelijke snelheid, maar als je het gaspedaal een eindje naar beneden duwt, om te voorkomen dat je in een lagere versnelling schakelt (naar de derde versnelling). ten vierde, bijvoorbeeld), dan gebruik je feitelijk meer brandstof en niet minder. Vanzelfsprekend, als je auto een automatische versnellingsbak heeft (je weet wel of dit het geval is), dan zal het waarschijnlijk beter werk doen dan je om te kiezen welke uitrusting je moet hebben, dus het is geen probleem.

  1. Schakel de airconditioning uit

Het is verleidelijk om het hele jaar door de airco te verlaten. Het voorkomt dat de ramen in de winter beslaan en je hoeft nooit te denken aan de temperatuur in de auto, maar het gebruikt nogal wat brandstof, dus we raden je aan het uit te schakelen wanneer het niet heet is (op de meeste auto’s de knop heeft een sneeuwvloksymbool).

  1. Houd je aan de snelheidslimiet

Als je de wet negeerde, zou je een beetje tijd van je reis kunnen scheren door boven de maximumsnelheid te gaan, met name bij lange ritten over de snelweg. Maar hoewel je ongeveer 20 minuten eerder aankomt op een reis van 321 mijl door met 128 km / uur in plaats van 112 km / uur te reizen, is het ook een valse economie. Terwijl de auto 20 minuten minder rijdt, verbruikt hij tijdens het rijden veel meer brandstof. Die 20 minuten kunnen je tot 7 euro extra aan brandstof kosten.

  1. Controleer regelmatig de bandenspanning

Hoe lager de bandenspanning, hoe meer brandstof de auto nodig heeft om hem op de weg te brengen. We raden je aan om elke veertien minuten vijf minuten te nemen om de banden te controleren. Als je niet zeker weet wat de druk zou moeten zijn, kan je normaal de figuren bij het slot binnen in de bestuurdersdeur vinden.